Dierencrematoria en begraafplaatsen

Dierverzorging april 28, 2016

Dierencrematoria en begraafplaatsen

Een fijne afsluiting voor uw beste vriend

Elke dierenliefhebber kent het wel: het liefst blijft uw dier uw hele leven aan uw zij. Niemand wil het toegeven, maar helaas leven ook onze beste maatjes niet voor eeuwig. Na al die jaren lief en leed gedeeld te hebben, zijn jullie onafscheidelijk geworden. Wat is er dan mooier dan een fijne afsluiting voor deze onvergetelijke vertrouwensband? Hier vindt u informatie over dierencrematoria en begraafplaatsen.

Crematie

Er zijn vele opties voor een waardig afscheid van uw huisdier. Een van deze mogelijkheden is cremeren. Net als bij de mens wordt de temperatuur hierbij verhoogd tot 800 graden, waardoor er een proces van zelfontbranding plaats zal vinden. De gassen worden vrijwel meteen naverbrand, waardoor er geen rook verloren gaat. De ontstane as kan op een wenselijke plek worden uitgestrooid, begraven of bewaard. De as kan onder andere bewaard worden in een urn, een asbus, sieraden of gedenkhangers. Een urn is in alle soorten en maten te verkrijgen, van een simpele stenen urn tot een uitgehouwen hondenkop. Ook qua sieraden is er voor ieder wat wils. Zo kunt u op uw eigen manier uw maatje herdenken.

Begraven

Een andere mogelijkheid is het begraven van uw huisdier. Zo kan een mooie herinneringsplaats gecreëerd worden, die naar eigen voorkeur ingericht kan worden. Dieren kunnen begraven worden in de tuin of op hiervoor bestemde begraafplaatsen. Houdt erbij het begraven echter wel rekening mee dat uw dier niet in plastic gewikkeld mag worden en het graf minimaal één meter diep moet zijn.

Andere (herdenk)mogelijkheden

Op veel verschillende dierencrematoria en begraafplaatsen zijn gedenkmuren te vinden. Hierop kunt u een naamplaatje van uw geliefde dier plaatsen. Ook kunt u een pootafdruk van uw dier laten maken of haren verwerken in een sieraad. Andere mogelijke opties zijn het opzetten van uw huisdier, het ter beschikking stellen aan de wetenschap of het laten slachten van uw dier.

Wanneer u geen bestemming voor uw huisdier bij de dierenarts aangeeft, zal hij gebruikt worden voor destructie. Dat wil zeggen dat uw dier verwerkt wordt tot diermeel en vetten die als (bio)brandstof dienen.

Voor welke dieren is crematie of begraven mogelijk?

Voor welke dieren cremeren of begraven nou eigenlijk mogelijk is, verschilt per dierencrematorium en begraafplaats. Zo kunnen honden, katten, maar ook vogels en knaagdieren begraven of gecremeerd worden. In Nederland mogen Paarden niet begraven worden, maar kunnen wel gecremeerd worden.

Verschillende dierencrematoria en begraafplaatsen

Er zijn veel dierencrematoria en begraafplaatsen te vinden, maar welke is nu eigenlijk de beste? Dat zal voor iedereen anders zijn. Daarom is het aan te raden om, voor u een definitieve keuze maakt, u te verdiepen in de mogelijkheden per uitvaartcentrum. Zo kunt op zaken letten als tarieven, ceremonies en locaties. Zo kunt u uw huisdier naar persoonlijke voorkeur een onvergetelijke afscheid geven.

Op zoek naar een dierenbegraafplaats of crematorium?

Bent u opzoek naar een dierenbegraafplaats of crematorium? Bekijk dan het aanbod op BENZOO! Heeft u zelf een dierenbegraafplaats of crematorium? Plaats dan gratis een advertentie op BENZOO.

Auteur: Chanel Akkerman

Gesponsorde links

 • Schorpioenen als huisdier

  Schorpioenen als huisdier

  door op mei 9, 2016 - 0 Reacties

  Schorpioenen zijn ongewervelde, geleedpotige spinachtigen. Het lichaam bestaat uit een kop, een achterlijf en een staart. Aan de kop zitten twee grijpscharen, aan het lichaam acht poten en aan de staart een gifstekel. De grijpstaarten, de staart en het lichaam kunnen trillingen waarnemen. Soorten schorpioenen Er zijn veel verschillende soorten schorpioenen. Alle soorten zijn giftig […]

 • Puppycursus: Onbeperkt koekjes voor brave pups

  door op mei 12, 2016 - 0 Reacties

  Een puppycursus volgen is leuk! In een kringetje zitten vijf pups en hun baasjes staan of zitten ernaast. Af en toe worden ze afgeleid door alle andere honden om hen heen, maar het grootste gedeelte van de tijd hebben ze alle aandacht voor hun baas. En voor de hand van de baas die steeds weer […]

 • hondenrassen

  Hondenrassen

  door op juli 22, 2015 - 1 Reacties

  Welke hondenrassen zijn geschikt voor u? Er zijn veel, heel veel hondenrassen. Maar welk hondenras is nu geschikt voor u? Zoekt u een kleine hond of juist een grote? Is uw hond bedoeld als waakhond of gezelschapshond, of misschien wel beide? Gelukkig zijn er in de loop der tijd ontzettend veel hondenrassen ontstaan, met allemaal […]

 • Alaska konijn

  door op mei 9, 2016 - 0 Reacties

  Het Alaska konijn komt van oorsprong uit Duitsland. Het ras komt weinig voor als huisdier en wordt vooral gehouden voor tentoonstellingen en keuringen. Geschiedenis van het Alaska konijn Een Duitse fokker wilde een konijn fokken met een vacht die de Alaskavos benaderde: een zwarte vacht met witte toppen. Het konijn werd gefokt uit Duitse landkonijnen, […]

 • Hondententoonstellingen 2018

  Hondententoonstellingen 2019

  door op januari 31, 2018 - 0 Reacties

  Hierbij de agenda van Hondententoonstellingen  in Nederland. Zoals u ziet zijn er weer verschillende te bekijken in het land. Noord Brabant, Gelderland en Zuid Holland alle drie de provincies 3 shows, Limburg en Overijssel 2 shows. De rest van de provincies volgen met ieder 1 show. In Noord Holland in de plaats Amsterdam vindt dit jaar […]