Halsbandparkiet

Topadvertenties voor "Halsbandparkiet"
Er zijn nog geen topadvertenties voor de rubriek

Plaats als eerste een topadvertentie!

Halsbandparkiet

Wetenschappelijke naam: Psittacula krameri

De halsbandparkiet is een papegaaiensoort die oorspronkelijk uit de tropische delen van Afrika en Zuid-Azië komt. De vogel is uiteindelijk naar Europa gebracht om te dienen als volièrevogel. In de loop der jaren zijn er echter verschillende van deze vogels ontsnapt of vrijgelaten. Het bleek dat deze vogels zich goed konden redden in het westen van Europa, waardoor ze zich zijn gaan vermenigvuldigen en uiteindelijk tienduizenden van deze exotische vogels zich hebben gevestigd. Tegenwoordig is de halsbandparkiet te vinden rond en buiten de grote steden in het westen van Nederland. De concurrentie met andere vogels om broedholten komt slecht in kleine mate voor. Deze parkiet heeft vier ondersoorten.

Uiterlijk

De Halsbandparkiet is een vrij grote vogel die een opvallend groene kleur heeft met een rode snavel De lengte van de parkiet is ongeveer 42 centimeter. De man heeft een duidelijke band die bij de nek roze is en bij de keel zwart, terwijl het vrouwtje een onduidelijke of geen gele band heeft. Deze aftekeningen zijn bij jonge vogels echter nog onduidelijk, wanneer het geslacht bij hen moeilijk te bepalen is. De papegaaiachtige heeft een scherpe, korte en omlaag gebogen haaksnavel en een lange, puntige staart. De ondersoorten verschillen in lengte van de bek en van het lichaam

Karakter

De Halsbandparkiet is een luidruchtige vogel en heeft een luide lokroep. De papegaaiachtige kan het best in een paar geplaatst worden. Wanneer de parkiet van jongs af aan goed wordt verzorgd, kan zij uiterst tam en aanhankelijk worden.

Huisvesting

De Halsbandparkiet kan in een grote buitenvolière gezet worden. Het is een sterke vogel, maar niet goed bestand tegen vorst en guur weer. Daarom is een vocht- en tochtvrij nachthok erg belangrijk. Ook zit de parkiet graag hoog en droog en zijn ze amper op de grond te vinden, houd hier rekening mee! De vogel knaagt daarbij graag aan de kooi, dus is het van belang dat de vogel in een volière wordt geplaatst met sterk gaas die regelmatig vervangen wordt wanneer de kwaliteit vermindert.

Op zoek naar een Halsbandparkiet?

Bent u opzoek naar een Halsbandparkiet? Bekijk dan het aanbod op BENZOO! Heeft u zelf binnenkort Halsbandparkieten te koop? Plaats dan gratis een advertentie op BENZOO.

Door: Chanel Akkerman

Lees meer

Sorry, geen advertenties gevonden

Gesponsorde links