Op reis met uw huisdier!

Topadvertenties voor "Op reis met uw huisdier!"
Er zijn nog geen topadvertenties voor de rubriek

Plaats als eerste een topadvertentie!

Op reis met uw huisdier: genoeg mogelijkheden?

Het is voor velen een lastige keuze: gaat u op reis met uw huisdier of laat u uw geliefde beestje thuis? Op reis met uw huisdier is niet altijd de meest voor de hand liggende, makkelijke keuze. Er komt veel bij kijken. Zo moet uw huisdier een dierenpaspoort hebben, en bent u verplicht om uw huisdier te voorzien van een chip. Buiten alle regels om is het natuurlijk fantastisch om uw huisdier mee te kunnen nemen op reis. Wandelen door nieuwe omgevingen, samen genieten van het mooie weer: kortom een superfijne tijd die u samen tegemoet gaat, maar wel ontzettend goed moet voorbereiden.

Op reis met uw huisdier: verschil per land

Niet ieder land hanteert dezelfde regels waar het gaat om reizen met dieren. Echter, binnen de EU zijn vrijwel overal dezelfde regels geldig om uw huisdier mee op vakantie te mogen nemen. Zo is het verplicht dat uw huisdier een chip heeft en in bezit is van een dierenpaspoort. Ook buiten de EU heeft uw huisdier dit nodig, maar daarbij is ook een inenting tegen rabiës vereist. Bent u altijd klaar om te gaan wanneer je aan deze eisen voldoet? Het antwoord daarop is nee. Voor sommige landen zijn er namelijk meer dingen waaraan u moet voldoen voor u op reis kunt met uw huisdier. Vraag altijd bij de ambassade van het land waar u heen gaat of er aanvullende eisen zijn.

Kat, hond, hamster of vis?

Voor een kat of hond heeft u, zoals gezegd, sowieso een dierenpaspoort en een chip nodig om met hem of haar te mogen reizen. Wanneer u met een konijn, vogel of bijvoorbeeld een vis reist is dit niet nodig. Meestal is een gezondheidsverklaring van de dierenarts dan genoeg. Toch is het bij deze dieren ook handig om altijd bij de ambassade van het land waar u heen gaat te checken of er aanvullende eisen gelden.

Op reis met je huisdier: ter land, ter zee of in de lucht

Wanneer u eenmaal heeft besloten de stap te zetten en inderdaad met uw huisdier op reis te gaan moet u over een aantal dingen verstandige keuzes maken. Zo lijkt het handig om met het vliegtuig te gaan, maar bedenk dan wel dat uw geliefde huisdier dan in een box in de laadruimte terechtkomt. Reist u met de auto? Zorg er dan voor dat u uw maatje vervoert in een veilige kennel. Maak ook voldoende tussenstops zodat hij of zij even lekker kan bewegen. Voor reizen over zee gelden per maatschappij vaak andere voorwaarden. Zo kunt u bij de ene maatschappij uw huisdier bij u houden, terwijl het bij de andere verplicht is om uw huisdier wederom in het laadruim te houden. De duur van de reis speelt hierbij natuurlijk ook een grote rol.

Al met al komt er dus heel veel bij kijken wanneer u het aandurft om met uw huisdier op vakantie te gaan. Bereidt u dus goed voor!

Nog meer wetenswaardigheden over reizen met huisdieren? Lees onderstaande artikelen:

Lees meer
Vakantiewoning, honden toegestaan

Vakantiewoning, honden toegestaan

Nieuw vanaf januari 2016 volledig omheinde tuin. Wilt u een vakantieverblijf waar u en uw hond(en) welkom zijn. Boek dan nu uw vakantie voor 2016 […]

Bekijk advertentie

Op aanvraag

Gesponsorde links