Beagle

Topadvertenties voor "Beagle"
Er zijn nog geen topadvertenties voor de rubriek

Plaats als eerste een topadvertentie!

Beagle

De Beagle is een jachthond met een krachtige neus en wordt tegenwoordig veel als show- en huisdier gehouden. Als waakhond is de Beagle niet geschikt.

Geschiedenis

De Beagle is een oud ras en komt van oorsprong uit Engeland. In de tijd van 1457-1509 werd het ras voor het eerst benoemd. De naam is afkomstig van beag, wat in het Keltisch klein betekent. Met deze honden werd gejaagd op klein wild. De honden achtervolgden het wild en oriënteerden zich met hun neus. In 1954 werden de eerste Beagles vanuit Engeland geïmporteerd.

Karakter

De Beagle is zelfstandig en eigenwijs. Hij kan goed met kinderen om gaan en wordt graag aangehaald en geknuffeld. Het ras is groepsgericht en kan dan ook het beste functioneren in een groep, hij vindt het moeilijk om alleen te zijn. Het ras is sociaalvaardig, zachtmoedig en energiek. Gehoorzaamheid zit niet in zijn aard en de hond is moeilijk op te voeden. Training is dan ook aan te raden. De hond is een eter en zal dus snel te dik worden, pas daarmee op! Zorg dat de hond niet te veel eet, genoeg beweging krijgt en genoeg speeltjes tot zijn beschikking heeft.

Uiterlijk

In Nederland komt de Pocket Beagle, die kleiner is dan 25 centimeter, niet voor. Wel hebben we de Amerikaanse en Engelse hond. Het Amerikaanse type is compacter, heeft een kortere rug, is fijner en heeft een zachtere uitdrukking. De hond heeft vaak een geheel zwarte rug witte aftekeningen. Het Engelse type is in Europa de rasstandaard. De hond heeft een langere kop en snuit en hebben meer wit in hun vacht met grotere vlekken. De ogen zijn groot en donker- of hazelnootbruin van kleur. De oren zijn lang met afgeronde punten en de kaken zijn sterk met een volledig schaargebit. De rug is recht en krachtig. De schofthoogte is minimaal 33 centimeter en maximaal 41 centimeter.

Showhond of jachthond

De show- en jacht-Beagles zijn tegenwoordig erg verschillend. De jachthond is een grotere Beagle met langere benen, waarmee ze zich snel kunnen verplaatsen op omgeploegd land en beboste gebieden. In Engeland wordt de hond steeds meer als huis- en showhond gehouden. In Nederland wordt het ras alleen als huishond gehouden.

Schoonheidsfoutjes

De Beagle zijn gevoelig voor een aantal aandoeningen waaronder hernia, corona, hondsdolheid en kennelhoest. Zorg dat u van tevoren in de aandoeningen verdiept, de honden goed inent en tijdige symptomen herkent.

Op zoek naar een Beagle?

Bent u opzoek naar een Beagle? Bekijk dan het aanbod op BENZOO! Heeft u zelf binnenkort Beagles te koop? Plaats dan gratis een advertentie op BENZOO.

Door: Chanel Akkerman

Lees meer
Prachtige Beagle pups met stamboom

Prachtige Beagle pups met stamboom

Ondeugende Beagle pups uit veelal Amerikaanse bloedlijnen zoeken nog een warm mandje. Onze pups worden met de nodige aandacht en verzorging groot gebracht en zijn […]

Bekijk advertentie

Gesponsorde links